top of page
muursticker3.png
Schermafbeelding 2019-11-04 om 15.13.48.

GIMBER

 

Op een feestje maar eigenlijk geen zin in alcohol? Dan is Gimber de perfecte oplossing voor jouw nieuwe lifestyle. 

 

Dimitri, een producent van animatieseries, moest steeds wegens zijn drukke sociale agenda allerlei evenementen bijwonen waar steeds opnieuw zoete frisdranken of slechte wijn/bier werd geserveerd. Helemaal genoeg hebbende van de beperkte keuze onder non alcoholische dranken ging hij op zoek naar een alternatief. Als Willy Wonka probeerde hij allerlei combinaties en ingrediënten uit om uiteindelijk de perfecte wonderbaarlijke bevredigende mix te vinden: een concentraat van biologische Peruaanse gember en citroenen met kruiden, specerijen en andere ingrediënten. De exacte samenstelling is een goed bewaard geheim. 

muursticker3.png
muursticker1.png

OMBAR

 

Begonnen in het kleine keukentje van Richard in Cambridge, is Ombar uitgegroeid tot een van de lekkerste Raw Chocolate verkrijgbaar, wat ons betreft. 

 

Richard begon met experimenteren met de eigenschappen van rauwe chocolade en het behoud van de smaak. Na een verhitte discussie twee jaar later met vrienden Mike en Jim, besloten ze de handen ineen te slaan en samen brachten ze de smaak en goede eigenschappen van de met anti-oxidanten rijkelijk gevulde rauwe chocolade de markt op. 

 

Al snel werden de lekkere repen verkocht in lokale winkeltjes door heel Engeland. In een leverancier uit Finland vonden zij hun perfecte partner om ook uit te breiden naar het buitenland. In 2012, barste de producten uit de kleine keuken van Richard in Cambridge en vonden zij een mooie oude fabriek in dezelfde stad om aan de groeiende vraag te voldoen. 

 

Nu bestaat het Ombar team uit 15 mensen die allen de passie voor heerlijke rauwe chocalde delen waarbij ze iedere keer een nieuwe combinatie ontdekken die je smaakpapillen doet jubbelen. 

Schermafbeelding 2020-05-28 om 12.04.18.

ONZE OLIJVEN

Onze olijven komen van een familie plantage in het kleine dorpje Mendenitsa in het Kallidromon Gebergte van Centraal Grienkenland. Dit prachtige dorpje is omgeven door natuurlijke waterbronnen, rijke begroeiing van oude oerbomen en een enorme diversiteit aan dieren. Het klimaat, wat ideaal is voor de cultivatie van olijfbomen, wordt beïnvloed door de zee die slechts een paar kilometer verwijderd is van deze bergen. 

 

De olijven worden met veel zorg met de hand geplukt om schade aan de vrucht te vermijden. Gezamenlijk met mensen uit de buurt, zoeken Dimitri en zijn Duitse vrouw Maria de olijven uit en worden ze volgens strikte criteria gesorteerd, gewassen en in gesloten vaten met zeewater gestopt om het proces zo natuurlijk mogelijk te houden. Afhankelijk van de grootte en het type olijf kan deze periode variëren van drie tot twaalf maanden. 

 

Deze heerlijke olijven uit Mendeitsa zijn bekroont met de bronzen medaille op de eerste olijven competitie georganiseerd in Athene door het Europese Netwerk van Regionale Ontwikkeling

 

Pasta met Olijven

Ingrediënten

Verse pasta (onze favorite Ravioli drie kazen van BioIdea)

Heerlijke biologische trostomaten

Buffel mozarella van

Kalamata olijven

Basilicum

Olijfolie

Herbemare zout

Schermafbeelding 2020-05-28 om 12.15.37.

FORT NEGEN

Maarten was al van jongs af aan gefascineerd door brood. Na veel experimenteren heeft hij een unieke methode ontwikkeld met een geheel eigen desemcultuur

Biolicious-winkel-1.jpg
Schermafbeelding 2019-11-26 om 11.37.48.

ONZE GROENTEN

 

Een groot gedeelte van onze groenten komt van De Almershof, een biologische boerderij in de Kop van Holland. Zij telen zelf een gedeelte van het assortiment en vullen dit aan met producten van verschillende telers uit hun buurt. 

 

Paul Noordermeer is opgegroeid op de boerderij van zijn ouders. Zijn vader was vanuit principiele redenen overgeschakeld op biologische akkerbouw. Hoe koos bewust voor om geen gebruik te maken van chemicalien en kunstmest. Vanwege het bewuster bezig zijn met omgeving en natuur, koos de familie Noordermeer er ook voor om een windmolen en een dak vol zonnepanelen te plaatsen om duurzame energie op te wekken voor eigen gebruik en voor vele andere huishoudens. 

 

Paul kwam er in zijn tienerjaren achter dat hij geen boer wilde worden. Hij had wel grote belangstelling voor de biologische teelt en het effect dat lokaal voedsel kan hebben op de keten. Veel van ons dagelijkse voedsel is vaak afkomstig uit het buitenland en de producten die wij in Nederland telen worden vaak geexporteerd. Paul zag deze onnodige bewegingen die geen enkele bijdrage leveren aan een betere wereld en probeert door middel van het direct verkopen van lokaal geteelde groentes een bijdrage te leveren aan de verandering. 

 

Sinds 2017 verkoopt hij direct aan biologische winkels in Noord Holland. Hij kijkt goed naar wat er in de buurt beschikbaar is en dat is een hoop. Zijn visie is:

“Laten we eerst kijken naar wat we lokaal kunnen afzetten voordat we alles naar het buitenland exporteren en om het vervolgens weer te kunnen importeren.  Bovendien moeten de producten biologisch zijn, omdat we alleen hierdoor de schade aan het milieu beperkt kunnen houden. Daarbij is het ook niet onbelangrijk dat de producten gezond en lekker zijn.”

 

Biolicious deelt de visie van De Almershof om een zo gezond en duurzaam mogelijk product te leveren. Daarom zijn wij trots dat wij met deze jonge ambitieuze handelaar zaken kunnen doen. 

 

Kernwaarden waarom wij kiezen voor De Almershof

  1. Uitsluitend biologische producten. Biologische landbouw is niet schadelijk voor het milieu en bovendien gezonder voor de mens. Een schoon milieu en gezonde voeding. Wie wil dat nu niet!

  2. Alle producten zijn lokaal geteeld waardoor er geen grote hoeveelheden CO2 uitstoot aan de producten verbonden zijn. Doordat de producten direct van boer naar winkel gaan, zijn ze extra vers en weten we precies waar ze vandaan komen. 

U weet wat u eet!

  1. Het assortiment bestaat veelal uit seizoensgebonden producten. Wintergroente bezitten de mineralen en vitamine die je nodig hebt om gezond de winter door te komen. Ons lichaam is eigenlijk perfect afgestemd op de seizoenen maar door al het geïmporteerd voedsel zijn we daar steeds meer van vervreemd. Lokale seizoensgebonden producten beschermen ons beter en zijn daarom een stuk gezonder voor ons lichaam. 

Laat eten uw medicijn zijn!

OLVIA 

Extra Vierge Olijfolie 

 

Vanuit het eiland Lesvos importeren wij onze een prachtige Griekse olijfolie. Al honderd jaar verbouwt de familie Tzortzi olijven op hun familie gaarden. Op het eiland worde de olijfgaarden van de familie gezien als de schatten van het eiland. Vanaf 2006 hebben zij door middel van het naleven van de strenge regels het Biocertificaat verkregen voor hun heerlijke rijke biologische olijfolie. 

 

De familie besteedt veel zorg aan het verbouwen en onderhouden van hun biologische olijfbomen. Ze letten op hoe de bomen staan, hoe ze gesnoeid worden, met welke grond ze bijgemest worden, of de compost de juiste samenstelling heeft. Ze letten extra goed op mogelijk ziektes die de boom zou kunnen krijgen. Hierin treden ze preventief op. Geen chemicalien, besproeing vanuit de lucht, herbicides, anticides of andere pesticides voor hun. De oude olijfbomen zijn al eeuwenlang als kinderen voor deze familie uit Pigi/Komi. 

 

DE PINDAKAASWINKEL

 

Net als veel van de ambachtelijke, biologische producten in onze winkel, begon het verhaal van De Pindakaaswinkel ook aan de keukentafel bij Michiel thuis. Al jongs af aan was hij pindakaasfan. Als echte fanatieke eter van boterhammen met pindakaas, miste hij variatie in het bestaande aanbod. Er was eigenlijk uitsluitend pindakaas met of zonder stukjes noten aanwezig. Michiel wilde meer en besloot hier serieus werk van te maken. De Pindakaaswinkel was geboren.

 

De Pindakaaswinkel staat voor gezondheid van mens en natuur. Niet altijd even bekend bij iedereen maar de pindaplant draagt hieraan bij. Deze geeft voeding terug aan de grond, in plaats van dat hij dit opneemt. De basis van de pindakaas bestaat alleen uit pinda’s en een beetje kokosolie. Er is geen extra suiker of zout toegevoegd. Palmolie komt de potjes niet in! Een principe waar Biolicious zich helemaal in kan vinden. 

 

Biolicious verkoopt een redelijk aantal van de tien verschillende smaken die De Pindakaaswinkel in zijn assortiment heeft. Omdat de pindakaas met heel veel liefde en zorg met de hand wordt gemaakt, past De Pindakaaswinkel perfect bij ons DNA. Ieder potje is uniek.  

Schermafbeelding 2020-05-28 om 12.49.45.
muursticker1.png
muursticker1.png

GOTJE NOTEN

 

Als kind kenden wij Gotje Noten al van de Lindenmarktgracht. Opa Gotje stond daar op de markt in weer en wind. Wij kwamen daar iedere zaterdag en kochten een zakje gebranden noten. Toen wij in 2017 op een feestje voor ondernemers uit Amsterdam, mevrouw ?? Gotje tegenkwamen, werd onze samenwerking een feit. Zij stond naast mij aan de bar en meteen raakte we aan de praat. Haar heerlijke Amsterdamse humor en opgewekte natuur gaf voor ons de doorslag. Natuurlijk wisten wij al van kinds af aan dat het de lekkerste noten van Amsterdam zijn maar voor ons is de mens achter het product ook van zeer groot belang. Wij doen graag zaken met leuke mensen en reken maar dat de Gotje’s dat zijn. 

 

De Gotje’s selecteren al jarenlang de hoogste kwaliteit producten die afkomstig zijn uit landen die daar bekend om staan. In de loop van de jaren is het familiebedrijf flink uitgebreid. Ze waren al een twintigtal jaren een begrip in de Jordaanse horeca en u ook in menigeen hotel en (top)restaurant. Zelfs in veel grote theaters kunt u tijdens de pauze genieten van de heerlijke noten van Gotje. 

ONZE KIPPRODUCTEN

 

Begin jaren ’90 wilde Herman Kemper terug naar zijn ideaal: samen met kleinschalige boeren de consument weer laten genieten van de smaakvolle, stevige kip van weleer met respect voor dierenwelzijn en natuur. 

 

Zijn belangrijkste kernwaarden zijn:

  1. De kip groeit twee keer zo lang op als een “gewone” kip. 

  2. De kip krijgt uitsluitend biologische voeding bestaand uit minimaal 65% granen en voor de rest biologisch geteelde grondstoffen. Geen dierlijke producten, geen preventief gebruik van antibiotica of andere groeibevoorderaars

  3. De kip wordt diervriendelijk gehouden en groeit op in de buitenlucht. Hij heeft onbeperkt drinkwater en voer. In het hok ligt strooisel op de grond en heeft de kip veel ruimte tot zijn beschiking. Overdag kan de kip lekker buiten lopen in het gras en soms ander struiken en bomen. 

  4. Het productieproces is ambachtelijk en wordt streng gecontroleerd. De kip groeit op bij kleinschalige kwekers en wordt semi-ambachtelijk geslacht. Na het slechten van de kip volgt de kwaliteitscontrole van de Skal op oa Salmonella en Campylobacter. 

Schermafbeelding 2020-05-28 om 12.55.27.
bottom of page